29 de gener del 2014

El Pla de ca l'Arnau de gener

El Galliner de ca la PimaNo podem acabar el mes de gener sense ensenyar-vos les vistes del Pla des de casa. S'hi estar de bé gratant amunt i avall!: ara vora l'hort, ara darrere el safareig...

Com que la fred no ens espanta, avui hem sortit aviat i anar fent 'cloc-cloc, cloc-cloc' se'ns ha fet tard.  La gana apretava, així que: 1) hem agafat una bossa de mongetes de l'hort del Tio Pep que teníem congelades; 2) hem pelat i tallat una patata i una pastanaga; 3) hem esvandit un parell d'ous; i tot a bullir!


PATATA I MONGETA I PASTANAGA

 .

Manyacs, no us explicarem pas com es fa perquè ja ho sabeu. Ara bé, tingueu en compte les següents recomanacions:
  • Si teniu la mongeta congelada, deixeu-la bullir una estona sense la patata i pastanaga. Com que està congelada necessita més temps de cocció.
  • Aprofiteu la bullinada per posar-hi algun ou. Per la mateixa feina tindreu ous durs!
  • Es pot acabar de brodar la recepta ratllant l'ou i afegint-hi altres condiments: sardines i/o tonyina de llauna, olives laminades, pebrot escalivat a trossets, espàrguls...
  • No hi ha res millor per amanir-ho que una bona maionesa casolana.
Les Gallines de ca la Pima
Val més l'ou d'avui, que la gallina demà