11 de novembre del 2014

9n i la Diada del Bolet

Aquest cap de setmana vam fer dissabte al galliner. Escolteu, quin tip d'escombrar per treure tots els difunts que rondaven sota el nostre jaç! I és que casa havia d'estar preparada per diumenge, no hi podia quedar ni un borrissol de pols. Si sabéssiu el temps que feia que teníem la data assenyalada al calendari... Però com de costum, vam esperar fins l'últim moment per deixar-ho tot a punt. No n'aprendrem mai!

Així que, aquest diumenge 9 de novembre vam matinar el que no està escrit perquè teníem dues cites importants: la Consulta sobre la independència i la 15a Diada del bolet. En prou feies el sol havia tret el cap, que nosaltres ja érem davant del pavelló (el nostre punt de votació) penjant cartells i preparant la jornada. Quina emoció companyes! I com que som gallines com cal i no ens agrada fer tard, i estàvem ben emocionades i excitades, a les nou en punt érem les primeres a pujar a votar. Però resulta que de tan excitades i nervioses com estàvem, hi vam anar amb les mans a les butxaques sense pensar en agafar el carnet. I com que sense carnet no podíem votar i la cua s'anava fent més llarga, vam decidir immortalitzar el moment tirant unes quantes fotografies a la gentada que anava arribant. Quin goig.

I nosaltres vam votar més tard. Quan ja no hi havia tanta cua.

Vam votar per tots i totes les que ens han precedit, i per l'avi Met i la iaia Lola, l'avi Pitu i la Pima, pel tios Joan i Josep Maria, per en Joan A., i pels veïns que ens han dit adéu aquesta tardor: en Julià i l'Enriqueta. També ho hem fet pels que són fora i, sobretot, per les futures noves inquilines del galliner.

Evidentment, ens vam tirar la foto de rigor: votant totes 6 a la vegada i aixecant dos plomes de les ales en senyal de victòria. L'hem penjada sota la foto de la V. Cada dia estem més cofoies, no trobeu?

Després vam anar a la Diada del Bolet. Que com sempre, no té res a envejar a la resta de diades de bolets que es fan arreu del país. Un any més vam participar del concurs de plats cuinats amb bolets. Escolteu, amb pinetells caçats al bosc de l'avi Pitu i ous del galliner. Què més es pot demanar? Aquí en teniu la recepta:

ARRÒS A LA CUBANA AMB CARBASSA I PINETELLS

El galliner de ca la Pima

Ingredients (per 2 persones):
  • 200-250 g d'arròs
  • Un tros de carbassa
  • 5-7 pinetells
  • 2 ous  
  • Oli
  • 2 alls
  • Julivert
  • Sal
  • Pebre
Elaboració:
  1. Es fa l'arròs bullit: es fa rossejar un all amb una mica d'oli (i es retira perquè no es cremi), s'hi afegeix l'arròs i es remena fins que quedi ros. Després s'hi afegeix el doble de volum d'aigua bullent i es deixa que faci la xup-xup durant 10 minuts. Després es tapa i es para el foc.*
  2. Es sofregeix la carbassa tallada a trossets petits en una paella amb una mica d'oli fins que quedi tova.
  3. S'hi afegeix l'all i julivert picats i es remena perquè tot s'amari del gust.
  4. S'hi afegeixen els pinetells talladets petits i es barreja tot bé. Es reserva quan estigui cuit.
  5. Es fan dos ous ferrats.
  6. Es munta el plat: amb l'ajuda d'un motlle d'alumini, primer s'hi posa l'arròs (s'aixafa una mica perquè no es desmunti), i tot seguit la carbassa amb els pinetells. Al cim, s'hi posen els ous ferrats. Es mol una mica de pedra al damunt. 
Recomanacions:
  • Si feu l'arròs com us diem, no s'us enganxarà ni un pèl!


Les Gallines de ca la Pima