Avui hem fet d'entremaliades i hem anat a berenar a l'hort del Tio Pep. Quan hem vist que s'afanyava a venir tot rondinant i fent voleiar una canya escardada, ja ens hem adonat que, si no marxàvem de pressa, ens tocaria el rebre. Per fer-nos perdonar li hem fet el seu sopar preferit: truita de farina amb botifarra negra. Tot i que sempre diu que no ens queda igual que a la Pima, per la cara que fa quan se la menja, sabem del cert que li encanta.
TRUITA DE FARINA AMB BOTIFARRA NEGRA
Ingredients:
- 2 ous de pagès
- 1 cullerada de farina
- Botifarra negra
- Un pols de sal
- Una mica d'aigua
Elaboració:
- Es deixaten els ous amb una mica de sal.
- S'hi afegeix la farina procurant que no es facin grumolls.
- S'aclareix amb una mica d'aigua i es barreja fins que quedi una massa homogènia.
- Es posa la paella al foc amb una mica d'oli, s'hi afegeix la botifarra tallada a trossets (se'ls hi fa donar un parell de voltes).
- Quan la paella amb la botifarra té l'oli ben calent, s'hi afegeixen els ous deixatats.
- Finalment, es deixa coure la truita girant-la vàries vegades (la padrina deia que cal fer-ho 7 vegades).
- Per evitar els grumolls, es pot desfer la farina amb l'aigua una mica tèbia i després, afegir la barreja als ous deixatats.
- També hi fa bo una mica d'all i julivert trinxat.
- Sempre que pugueu compreu productes de proximitat i ecològics.
Les Gallines de ca la Pima
Qui té gallines tindrà ous