5 de febrer del 2014

La preferida del Tio Pep

Avui hem fet d'entremaliades i hem anat a berenar a l'hort del Tio Pep. Quan hem vist que s'afanyava a venir tot rondinant i fent voleiar una canya escardada, ja ens hem adonat que, si no marxàvem de pressa, ens tocaria el rebre. Per fer-nos perdonar li hem fet el seu sopar preferit: truita de farina amb botifarra negra. Tot i que sempre diu que no ens queda igual que a la Pima, per la cara que fa quan se la menja, sabem del cert que li encanta.

 
TRUITA DE FARINA AMB BOTIFARRA NEGRA

El Galliner de ca la Pima
Ingredients:
  • 2 ous de pagès
  • 1 cullerada de farina
  • Botifarra negra
  • Un pols de sal
  • Una mica d'aigua
Elaboració:
  1. Es deixaten els ous amb una mica de sal.
  2. S'hi afegeix la farina procurant que no es facin grumolls.
  3. S'aclareix amb una mica d'aigua i es barreja fins que quedi una massa homogènia.
  4. Es posa la paella al foc amb una mica d'oli, s'hi afegeix la botifarra tallada a trossets (se'ls hi fa donar un parell de voltes).
  5. Quan la paella amb la botifarra té l'oli ben calent, s'hi afegeixen els ous deixatats.
  6. Finalment, es deixa coure la truita girant-la vàries vegades (la padrina deia que cal fer-ho 7 vegades).
Recomanacions:
  • Per evitar els grumolls, es pot desfer la farina amb l'aigua una mica tèbia i després, afegir la barreja als ous deixatats.
  • També hi fa bo una mica d'all i julivert trinxat.
  • Sempre que pugueu compreu productes de proximitat i ecològics.
Les Gallines de ca la Pima
Qui té gallines tindrà ous